Min nye værste fjende – GCT!

Posted by:

En af fordelene ved at træne med SHFT, er jo at man går fra at tro, til at vide. Det er altid hårdt – men altid godt. Når man ikke længere kan holde fast i sine forestillinger om hvad man selv synes, man skal kunne, men i stedet er nødt til at indse, at man bare er, som man er…

Ground contact time er vigtigt - i alle aspekter at mit løb!

Ground contact time er vigtigt – i alle aspekter af mit løb!

Jeg synes selv, jeg er rimelig dårlig til at løbe. Jeg har aldrig lært det, og det føles ikke naturligt for mig. Så nu hvor jeg træner 3 gange om ugen med SHFT, og begynder at skulle lære, hvordan man egentlig forbedrer sit løb, er der en del ting, der begynder at gå op for mig. For det første, hvor svært det er at løbe ordentligt, for det andet, hvor dårlig jeg egentlig er, og for det tredje, hvad jeg kan gøre, for at gøre det bedre!

Jeg kan jo godt med den logiske del af mine hjerne forestille mig, at det er vigtigt ikke at blive på jorden for længe, hvis man gerne vil løbe hurtigere. Men jeg kan åbenbart ikke udføre det! De sidste 3 tekniske løbeture med SHFT har handlet om GCT (Ground contact time). Det var meningen, den skulle blive lavere. Jeg startede med en GCT omkring 340ms. Nu har jeg løbet 3 gange og den er nu på 358ms… Så jeg gør tydeligvis noget galt!

Jeg ved bare ikke hvad – men det skal jeg nok få knækket. Det er jo sjovt at lære nye ting, og dette er meget nyt 🙂 Jeg har en plan om at forsøge at løbe lidt mere på forfoden og på at sætte kadencen op, som jeg håber kan hjælpe lidt – og ellers fortæller min SHFT coach mig, at jeg skal forsøge at finde en fornemmelse af at bøje i fodleddet og ikke i hoften, for at få min vægt lidt mere frem…Det forsøger jeg!

Jeg glæder mig over, at jeg på trods af hjerteproblemer, hælspore, muskelskader og alt det andet jeg døjer med, stadig er i stand til at lære og stadig kan forbedre mig.

Næste mål: Maratonopstart med Sparta den 30/10. 10km og gerne under 55 minutter tak! Det skal nok lykkes – og ellers har jeg jo heldigvis Anders til at hjælpe mig igennem 🙂 Der er selvfølgelig lige det med at jeg skal køre 6 timers spinning om lørdagen, som udfordrer lidt – men mon ikke det kommer til at gå fint? Det satser jeg på!

Kommentarer

kommentarer

0

About the Author:

46 år. Familiefar. Mand. Hjertepatient. Rygpatient. Knæpatient. Skulderpatient. Spinninginstruktør. Dedikeret. Motiveret - og megaudfordret af sukker og kager og slik! HalvIronman (2014) 5t 44min Ironman (2015) 12t 14 min Maraton (2014) 3t 54:03 min Halv maraton (2015) 1t 40:45 min 10km (2015) 45:21 min 5km (2015) 19:32 min 1km (2016) 3:33 min
  Relaterede indlæg
  • No related posts found.

Add a Comment