10-20-30

Posted by:

Der er mange aspekter af løb, som skal til for at vi kan nå vores mål. Mange kilometer, styrke, smidighed – og intervaltræning. I min løbeklub (Blovstrød Løverne), er der en gang om ugen fællestræning i “10-20-30”. Det er en ret simpel tilgang til intervaltræning, hvor man efter opvarmning løber/lunter i 30 sekunder, løber 20 sekunder i ens 5 km tempo, og så spurter alt hvad man kan i 10 sekunder. Det gentages 5 gange, hvorefter første “sæt” er færdigt, så er der 2 minutters pause, og så laver vi to sæt til.

Resultatet er, at med de sidste spurter i det sidste sæt, er der ikke meget overskud, og det er vildt hårdt. Men fordi det kun er 10 sekunder ad gangen man skal holde ud, så er det lettere for mig, at give mig så meget som jeg skal.

Hele træningspasset kan være færdigt på ca. 45 minutter, hvilet også gør det til et af ugens hurtige træningspas.

Når jeg efterfølgende ser data på Endomondo, kan jeg se udsvingene i hastighederne. Det er svært at se på en graf, hvor meget forskel der er, men når jeg nærmer mig de sidste spurter, så er de 30 sekunder svære at holde i et løbetempo!

Det er hårdt, men virkeligt motiverende, at gøre det sammen i en gruppe, og med dygtige løbetrænere, der ved lige præcist hvad der skal siges hvornår.

De næste løb vil være langsommere, længere – og med friske løberuter! 🙂

PS. SHFT IQ mangler stadig nogle penge til at blive til noget. Det er din egen mulighed for at få en løbetræner med dig på alle dine løb – uanset hvor og hvornår! Kick på https://www.kickstarter.com/projects/1213180982/shft-iq-become-a-better-runner-with-your-virtual-c og støt op om ideen, så flere kan lære at løbe!

Kommentarer

kommentarer

0

About the Author:

Foretrækker at prøve den simple tilgang til løb. Ingen sko, eller bare nogle med de mindste såler. Simpel mad. Geeker så til gengæld ud på udstyr. Har pulsbælte, bruger Endomondo, og kan bruge for meget tid på at vurdere, om mine træningsløb holdt de planlagte pulszoner. Forfods/helfodsløb. Z2 træning - langt og langsomt. Spiser planter og store mængder kulhydrater.
  Relaterede indlæg

Add a Comment